لقاح خارج از رحمی و انتقال جنین

لقاح خارج از رحمي ( IVF ) و انتقال داخل رحمي جنين ( ET )

لقاح خارج از رحمي براي اولين بار در مشهد در سال 1375 با موفقيت در مركز ناباروري انجام گرفت. و از آن زمان تا كنون موارد بسياري انجام شده است.
لقاح خارج از رحمي فرآيندي است كه شامل اقدامات پزشكي مي باشد كه موجب تحريك تكامل ، رشد، و بلوغ تخمك هاي رها شده از تخمدان ها مي شود. وقتي كه تخمك ها به حدا كثر رشد و بلوغ رسيدند، ازفوليكولها برداشته شده و در يك مايع مخصوص، يا محيط كشت در آزمايشگاه قرار داده مي شوند. تخمك ها سپس در ظروف كشت با اسپرم تركيب مي شوند و رويان ها در يك انكوباتور( كه محيط كاملا كنترل شده است و در يك دماي دقيق تنظيم و داراي هواي خالص تهويه شده مي باشد) قرار داده مي شوند. اخيرا نشان داده شده كه استفاده از هواي پاك و تصفيه شده ، ميزان موفقيت لقاح خارج از رحمي را افزايش مي دهد .
در زمان مناسب رويان از انكوباتور برداشته شده و ترجيحا تحت راهنمايي اولتراسوند ، در رحم قرار داده مي شود ، يعني جايي كه رويان مي تواند مرحله رشد طبيعي جنيني را در آنجا ادامه دهد . پس از قرار دادن رويان در رحم مادر ( انتقال ) , پروژسترون تزريق مي شود تا بدين وسيله از حاملگي حمايت شود . درIVF بيماراني كه لوله هاي فالوپ آنها آسيب ديده باشد مي توانند حامله شوند .
اين روش همچنين وسيله مناسبي براي كمك به بيماراني است كه دچار اندو متريوز،ناباروري شديد مرد ، و بسياري بيماري هاي ديگري است كه موجب عدم حاملگي مي شوند .
براي كسب اطلاعات بيشتر در ارتباط با لقاح خارج از رحمي و فرآیند اقدامات انجام شده در آزمايشگاه رويان شناسي ، به قسمت هاي زير وارد شويد .
 - آ زمايشگاه رويان شناسي
 - آزمايشگاه اندوكرين
 - آ زمايشگاه آندرولوژِي
 - برنامه لقاح خارج از رحمي
 - مراحل مختلف IVF از نظر آزمايشگاهي
انتقال داخل لوله اي جنين يا گامت :
به جاي انتقال جنين به داخل رحم در بعضي برنامه ها از انتقال گامت به درون لوله هاي رحم ( GIFT ) يا انتقال زيگوت به داخل لوله هاي رحم ( ZIFT ) ويا انتقال جنين به داخل لوله هاي رحم ( TET ) يا PROST استفاده مي شود. مراحل اين روش تا آماده سازي و تخليه تخمك ها شبيه IVF سنتي مي باشد . اين روشها مورد استفاده كمتري قرار مي گيرند . و هزينه اين روشها به دليل نياز به بيهوشي عمومي و لاپاراسكوپي زياد است و از لحاظ ميزان موفقيت افزايشي را شاهد نبوده ايم . بنابراين به جاي اين روشها روش لقاح خارج از رحمي ( IVF ) كاربرد بيشتري دارد.

روش كاهش هزينه ها:

يك روش كاهش هزينه لقاح خارج از رحمي روش " حداقل تحريك "مي باشد . در اين روش ،براي تحريك تخمك گذاري داروهاي گران قيمت كمتري مورد استفاده قرار مي گيرد .
براي انجام لقاح خارج از رحمي ( IVF ) ، بر مبناي روش "حداقل تحريك" فقط داروهاي تزريقي مورد استفاده قرار مي گيرند ، كه اغلب تا 3/1 هزينه لقاح خارج از رحمي را تشكيل مي دهد . برخي از بيماران افراد مناسبي براي انجام " حداقل تحريك " مي باشند، كه اين روش شامل تجويز تركيبي از سيترات كلوميفن ( يك داروي خوراكي ارزان قيمت ) و يك داروي تزريقي مي باشد.
اين روش كل هزينه دارو درماني مورد نياز لقاح خارج از رحمي را كاهش مي دهد. البته اين روش به كاهش تعداد تخمك ها در بازيابي منجر مي شود . جهت اطلاع از هزينه هاي درماني با مشاورين تماس داشته باشيد.